Céginformáció Termékek Szolgáltatások Ablak ÁBC Referenciák Ajánlatkérés Elérhetőség

ABLAK ABC

 

Műanyag, fa, vagy alumínium? Melyiket és miért?

   

Minden alapanyagnak vannak előnyei és korlátai. A modern emberek egy része műanyag ablakot vesz, mert ezek mérettartóak, tartósak, nem igényelnek gondozást – egyszerűek. A hosszú évek során azonban a műanyag ablakok is veszíthetnek szépségükből. A hőtágulás miatt a pórusok kitágulhatnak és az ezekbe belerakódó környezeti szennyezés idővel elszínezheti, illetve a nap sugárzása öregítheti az ablakok anyagát.

[ ] A fa ablak azok számára remek választás, akik kedvelik a meghitt, természetes anyagokat. Sajnos azonban a fa ablakokon a műanyaghoz képest is sokkal gyorsabban meglátszanak az évek.

[ ] Az alumínium ideális anyag lehetne, hiszen jobban és hosszabb ideig állja az időjárás viszontagságait. Egy tisztán alumíniumból, különleges műszaki megoldások nélkül készült ablak azonban nem lenne elég jó hőszigetelő, szokványos kidolgozottsága pedig inkább középületekhez javasolt. A precíz részletekre ügyelő otthoni felhasználásra általában kevésbé alkalmas.
 

A legjobb megoldás ezen anyagok előnyeinek együttes kihasználása, a hátrányok
kiküszöbölésével. Mind a műanyag, mind a fa ablakok jobban bírják majd az igénybevételt és megőrzik eredeti szépségüket, ha kívül precíziós alumíniummal vannak borítva. Számtalan színkombináció lehetséges, mely kívül-belül azt nyújtja, amire Önnek igazán szüksége van.

vissza az ablaktanácsadáshoz

Főoldalra, E-mail