Céginformáció Termékek Szolgáltatások Ablak ÁBC Referenciák Ajánlatkérés Elérhetőség

ABLAK ABC

 

Szellőzés a belső levegőminőség javításáért
   

Légbevezetők Árlista

A belső légszennyezés több forrásból származhat, például függ az életviteltől, az emberi szervezet működésétől, vagy pára szabadulhat fel az alkalmazott építési anyagokból is.
Akár folyékony, akár vízgőz formájában, a víz az elsődleges problémaforrás az építőiparban.
Már kis mennyiségű vízgőz is elegendő ahhoz, hogy közvetlenül, vagy közvetve hatással legyen a használók egészségére és az épület szerkezeti elemeire.
A jó hőszigetelésű új, vagy utólag szigetelt régi épületekben a szigetelés és a nyílászárók fokozott légzárása együttesen okozhatnak komoly pára gondokat: a leghidegebb felületeken víz kondenzációját, a párazáró rétegnél nedvesedést, a fal hőszigetelő képességének leépülését.
Fentiekből adódik, hogy hatékony szellőzéssel szükséges a páratartalom szabályozása az otthonokban, amely optimális szinten beállítja és stabilizálja a belső relatív páratartalmat, így biztosítva a megfelelő komfortot és az egészséges lakó környezetet.

Azáltal, hogy az Aereco szabályozott szellőztetési rendszer a mindenkori szükségletek szerint szellőztet, nagyban hozzájárul a belső levegőminőség javításához.

Szellőzés, szellőztetés a penészesedés kialakulása ellen

Az Aereco szabályozott szellőzési rendszer azzal, hogy a bent lévők szükségleteihez igazítja a szellőzőlevegő mennyiségét, minimalizálja a szellőzési hőveszteséget, optimálissá teszi a légcserét és megelőzi a
páralecsapódásokat és azok káros következményeit.
Fontos, hogy a légbevezetés megoldásával, a fokozott légzárású mai nyílászárók okozta szellőzetlenség kiküszöbölhető, valamint a gázkészülékek légellátása is biztosítható.

1. higroszabályozású gépi légelvezető
2. fali higroszabályozású légbevezető
3. higroszabályozású nyílászáróba
    építhető légbevezető
4. akusztikus ventilátor

Az Aereco szellőzési rendszer kialakítása esetén légbevezetőket kell elhelyeznünk a lakószobákba, így a lakásba frisslevegőt juttatunk.
Biztosítanunk kell a levegő szabad áramlását a lakásban bezárt belső ajtók esetén is, megfelelő ajtó alatti résekkel, átszellőző rácsokkal.
Légelvezetőket, elszívó rácsokat kell elhelyeznünk a vizes helyiségekben (fürdő, WC, konyha), amelyek légcsatornán keresztül elszívó ventilátorhoz, vagy gravitációs szellőzőkürtőhöz csatlakoznak.
Ezek biztosítják a szennyezett levegő eltávolítását, de frisslevegő is csak akkor tud beáramlani a lakószobákba, ha levegőt szívunk el a kiszolgáló helyiségekből.

Néhány közvetlen előny

- Jobb légcsere, nagyobb komfort
Amint egy helyiségben személyek tartózkodnak, nő a relatív páratartalom, ekkor a páraérzékelős szellőzőelemek zsalui nyílnak, megnő a légforgalom. A kiszolgáló helyiségekben (konyha, fürdő, WC) folytatott
tevékenységek fokozott szag, illetve párakibocsátással járnak. Ezek következtében
az itt elhelyezett légelvezetők a páraérzékelő
vagy mozgásérzékelő, esetleg kézikapcsoló hatására nyitnak, ezáltal fokozva az elszívott levegő mennyiségét és felgyorsítva a szennyezett levegő eltávolítását, így a légcserét.

- A páralecsapódások elkerülése
Az emberi kipárologtatás és a szokásos tevékenységeink (főzés, zuhanyozás, mosás) következtében felszabaduló nedvesség páralecsapódásokat okozhat, melyek gombásodást, penészesedési folyamatokat indíthatnak el.
Ahogy növekszik a páratartalom, és ezzel a kondenzáció veszélye, a higroszabályozású
szellőzőelemek nyitnak, a fokozódó szellőzés csökkenti a páratartalmat, így megszűnik a kondenzáció veszélye.

- A fűtési költségek kézben tartása
A lakásokban gyakran a szellőztetésnek tulajdonítják a hőveszteség egy jelentős részét (akár 50%-ot is).
Ez igaz is a hagyományos szellőzési eljárások többségére nézve (állandó levegős szellőzés, ablaknyitás), viszont az Aereco higroszabályozású rendszerrel jelentős energia megtakarítás érhető el. A légcsere
a szükségletek szerint optimális lesz, így a szellőzési hőveszteség minimálisra redukálható.

- Gázkészülékek légellátása
A nem zárható és növelt minimum hozamú légbevezetők szakszerű kiválasztásával és
elhelyezésével a nyílt égésterű gázkészülékek égési és szellőző levegőjének utánpótlása
biztosítható. Ezáltal ezek a berendezések biztonságosan üzemeltethetőek.

 

Fõoldalra, E-mail